ΙΣΤΟΡΙΑ

Το 1890 ιδρύθηκε ένα από τα πρώτα ωρολογοποιεία της Αθήνας, το κατάστημα Π.ΙΓΓΛΕΣΗΣ, στον κεντρικότερο δρόμο της πρωτεύουσας, τότε αλλά και σήμερα, στην οδό Σταδίου.

Ιδρυτής ήταν ένας εύπορος Αθηναίος ο Πέτρος Ιγγλέσης.  Το κατάστημα αυτό γρήγορα συγκέντρωσε το ενδιαφέρον επιφανών Αθηναίων. Επώνυμοι της εποχής, πολιτικοί, η τότε βασιλική αυλή προμηθεύονταν τα ελβετικά ρολόγια τους από τον «ΙΓΓΛΕΣΗ».

Στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου ο Πέτρος Ιγγλέσης έχασε τη ζωή του και τον διαδέχθηκε στην διοίκηση της επιχείρησης η σύζυγος  του  Αννα.  Το 1950 ανέλαβε τη διοίκηση ο γιος του ιδρυτή, Ορφέας Ιγγλέσης που ανανέωσε το κατάστημα και μαζί με αυτό το ενδιαφέρον του κοινού.

 

Το κατάστημα ΙΓΓΛΕΣΗΣ ήταν επί σειρά ετών το μοναδικό που εισήγαγε στην Ελλάδα τα ρολόγια ZENITH, τα OMEGA και σύμφωνα με δήλωση του Ορφέα ήταν το πρώτο που τοποθέτησε τα ρολόγια ROLEX.

Ο Ευθύμης Παπαδημητρίου στενός συνεργάτης, φίλος και οικονομικός σύμβουλος του Ορφέα, το 1989 αγόρασε της μετοχές της εταιρίας.

Με την υποστήριξη του Ορφέα και την εμπειρία του Ευθύμη Παπαδημητρίου το κατάστημα «ΙΓΓΛΕΣΗΣ» συνέχισε την επιτυχημένη πορεία του και διακρίθηκε σε ένα από τα πιο ενημερωμένα καταστήματα στην Ελλάδα με πλήρεις συλλογές όλων σχεδόν των οίκων ρολογιών υψηλής ωρολογοποιείας αλλά και υψηλής αισθητικής ιστορικών οίκων κοσμημάτων.

Ο Ευθύμης Παπαδημητρίου μύησε στο επάγγελμα τα παιδιά του Γιάννη και Κατερίνα . Η ΩΡΟΛΟΓΟΠΟΙΙΑ Π.ΙΓΓΛΕΣΗ Α.Ε. παραμένει μία οικογενειακή εταιρεία που συνεχίζει τη μακρόχρονη παράδοση της.

Το 2003 το κατάστημα ανακαινίστηκε πλήρως δίνοντας το περιβάλλον αλλά και τον ξεχωριστό χώρο που χρειάζεται κάθε οίκος για να προβληθεί σωστά.

Το 2013 δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι και επαγγελματισμό ένα από τα πιό σύγχρονα και ενημερωμένα e-shop στο είδος του.

Έως σήμερα με σεβασμό στους πελάτες μας και στη μακρόχρονη ιστορία μας συνεχίζουμε τη πορεία μας συνδιάζοντας τη παράδοση με τη σύγχρονη τεχνολογία.