ΙΣΤΟΡΙΑ

 

 

Το 1890 ιδρύθηκε ένα από τα πρώτα ωρολογοποιία της Αθήνας, το κατάστημα Π.ΙΓΓΛΕΣΗΣ στην οδό Σταδίου, τον κεντρικότερο δρόμο της πρωτεύουσας, τότε αλλά και σήμερα. Ιδρυτής ο εύπορος Αθηναίος Πέτρος Ιγγλέσης.
 
Το κατάστημα γρήγορα συγκέντρωσε το ενδιαφέρον επιφανών Αθηναίων. Επώνυμοι της εποχής, πολιτικοί, επιχειρηματίες, καταξιωμένοι καλλιτέχνες, καθώς και η τότε βασιλική αυλή, όλοι προμηθεύονταν τα ελβετικά τους ρολόγια από τον «ΙΓΓΛΕΣΗ».
 
Στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου τον Πέτρο Ιγγλέση διαδέχθηκε στην διοίκηση της επιχείρησης η σύζυγος του Αννα. Το 1950 ανέλαβε τη διοίκηση ο γιος του ιδρυτή, Ορφέας Ιγγλέσης που ανανέωσε το κατάστημα και μαζί με αυτό το ενδιαφέρον του κοινού.

Αριστερά: Διαφήμιση του καταστήματος αρχές δεκαετίας του 20ου αι.
Επάνω κέντρο: Καρτ ποστάλ με τη βιτρίνα του καταστήματος & Εγγύηση για αγορά ρολογιού 1936.
Δεξιά: Η πρόσοψη του καταστήματος "ΙΓΓΛΕΣΗΣ" Σταδίου αρχές 20ου αι
 

Το κατάστημα «ΙΓΓΛΕΣΗΣ»ήταν επί σειρά ετών το μοναδικό που εισήγαγε στην Ελλάδα τα ρολόγια ZENITH, τα OMEGA και σύμφωνα με δήλωση του Ορφέα ήταν το πρώτο που τοποθέτησε τα ρολόγια ROLEX.
 

Οι Ωρολογοποιοί του καταστήματος Ιγγλέση επί τω έργω. Από το 1890 - ΙΓΓΛΕΣΗΣ
 
Επίσημα πιστοποιημένοι ωρολογοποιοί στην επισκευή & συντήρηση ρολογιών εδώ και 130 χρόνια. Στον «ΙΓΓΛΕΣΗ» υπάρχει εξουσιοδοτημένο service στους μεγαλύτερους ελβετικούς οίκους ωρολογίων όπως OMEGATISSOTLONGINESHAMILTON, κ.ά.. Το εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό μας είναι το πλέον κατάλληλο για να εμπιστευθείτε το ρολόι σας.
 
Η οδός Σταδίου το 1950.
 
Ο Ευθύμιος Παπαδημητρίου στενός συνεργάτης , φίλος και οικονομικός σύμβουλος του Ορφέα, το 1989 αγόρασε της μετοχές της εταιρίας.
 
Με την υποστήριξη του Ορφέα και την εμπειρία του Ευθυμίου Παπαδημητρίου το κατάστημα «ΙΓΓΛΕΣΗΣ» συνέχισε την επιτυχημένη πορεία του και διακρίθηκε σε ένα από τα πιο ενημερωμένα καταστήματα στην Ελλάδα με πλήρεις συλλογές όλων σχεδόν των ρολογιών υψηλής ωρολογοποιίας αλλά και υψηλής αισθητικής ιστορικών οίκων κοσμημάτων.

 

Το κατάστημα ΙΓΓΛΕΣΗ τη δεκαετία του '80.


Ο Ευθύμιος Παπαδημητρίου μύησε στο επάγγελμα τα παιδιά του Γιάννη και Κατερίνα. Η Π.ΙΓΓΛΕΣΗΣ Α.Ε. παραμένει μία οικογενειακή εταιρία που συνεχίζει τη μακρόχρονη παράδοση της.
 
Το 2003 το κατάστημα ανακαινίσθηκε πλήρως δίνοντας το περιβάλλον αλλά και τον ξεχωριστό χώρο που χρειάζεται κάθε μάρκα για να προβληθεί σωστά. Το 2013 με πολύ μεράκι και επαγγελματισμό δημιουργήσαμε ένα από τα πιο σύγχρονα e-shop στο είδος του. 
 
Με σεβασμό απέναντι στις επιθυμίες των πελατών μας συνεχίζουμε την επιτυχημένη πορεία μας συνδυάζοντας τη παράδοση με τη σύγχρονη τεχνολογία και την αγάπη μας για το ρολόι και το κόσμημα
 
  Το κατάστημα ΙΓΓΛΕΣΗΣ στην οδό Σταδίου 43 στο κέντρο της Αθήνας, όπως είναι σήμερα.