ΙΣΤΟΡΙΑ

Το 1890 ιδρύθηκε ένα από τα πρώτα ωρολογοποιεία της Αθήνας , το κατάστημα Π.ΙΓΓΛΕΣΗΣ , στον κεντρικότερο δρόμο της πρωτεύουσας, τότε αλλά και σήμερα , στην οδό Σταδίου.
Ιδρυτής ήταν ένας εύπορος Αθηναίος ο Πέτρος Ιγγλέσης.

Το κατάστημα αυτό γρήγορα συγκέντρωσε το ενδιαφέρον επιφανών Αθηναίων. Επώνυμοι της εποχής, πολιτικοί ,η τότε βασιλική αυλή προμηθευόντουσαν τα ελβετικά ρολόγια τους από τον «ΙΓΓΛΕΣΗ» .

Στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου ο Πέτρος Ιγγλέσης έχασε τη ζωή του και τον διαδέχθηκε στην διοίκηση της επιχείρησης η σύζυγος του ?ννα.
Το 1950 ανέλαβε τη διοίκηση ο γιος του ιδρυτή, Ορφέας Ιγγλέσης που ανανέωσε το κατάστημα και μαζί με αυτό το ενδιαφέρον του κοινού.

Το κατάστημα ΙΓΓΛΕΣΗΣ ήταν επί σειρά ετών το μοναδικό που εισήγαγε στην Ελλάδα τα ρολόγια ZENITH, τα OMEGA και σύμφωνα με δήλωση του Ορφέα ήταν το πρώτο που τοποθέτησε τα ρολόγια ROLEX.
Ο Ευθύμιος Παπαδημητρίου στενός συνεργάτης , φίλος και οικονομικός σύμβουλος του Ορφέα, το 1989 αγόρασε της μετοχές της εταιρίας.

 

Με την υποστήριξη του Ορφέα και την εμπειρία του Ευθυμίου Παπαδημητρίου το κατάστημα «ΙΓΓΛΕΣΗΣ» συνέχισε την επιτυχημένη πορεία του και διακρίθηκε σε ένα από τα πιο ενημερωμένα καταστήματα στην Ελλάδα με πλήρεις συλλογές όλων σχεδόν των ρολογιών υψηλής ωρολογοποιείας αλλά και υψηλής αισθητικής ιστορικών οίκων κοσμημάτων.

Ο Ευθύμιος Παπαδημητριού μύησε στο επάγγελμα τα παιδιά του Γιάννη και Κατερίνα . Η Π.ΙΓΓΛΕΣΗΣ Α.Ε. παραμένει μία οικογενειακή εταιρία που συνεχίζει τη μακρόχρονη παράδοση της.
Το 2003 το κατάστημα ανακαινίσθηκε πλήρως δίνοντας το περιβάλλον αλλά και τον ξεχωριστό χώρο που χρειάζεται κάθε μάρκα για να προβληθεί σωστά.

Το 2013 με πολύ μεράκι και επαγγελματισμό δημιουργήσαμε ένα από τα πιο σύγχρονα e-shop στο είδος του.

Με σεβασμό απέναντι στις επιθυμίες των πελατών μας συνεχίζουμε την επιτυχημένη πορεία μας συνδιάζοντας τη παράδοση με τη σύγχρονη τεχνολογία.