website_ETPA_GR_HighRes
GR
EN
ΛΙΣΤΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ:
0
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Ειδοποιήστε με για τη διαθεσιμότητα.
Εισάγετε το email σας παρακάτω
Θα σας ενημερώσουμε όταν το προϊόν θα είναι ξανά διαθέσιμο.
Το email σας θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να σας ενημερώσουμε σχετικά με τη διαθεσιμότητα των προϊόντων.
Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης
free-ship ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
card-pay ΕΩΣ 24 ΔΟΣΕΙΣ
dealership ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ
gift ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΔΩΡΟΥ
16/04/2022

Longines Spirit Zulu Time “Πρωτοποριακές χρονικές ζώνες”

Καθοδηγούμενη από την πλούσια κληρονομιά της μάρκας με έμβλημα τη φτερωτή κλεψύδρα, η συλλογή Longines Spirit collection ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο που προστίθεται στην ιστορία της, με το Longines Spirit Zulu Time. Διαθέτοντας πολλαπλές χρονικές ζώνες, αυτό το ρολόι είναι μία συνέχιση των οργάνων ακριβείας της Longines που φορούσαν οι μεγαλύτεροι πρωτοπόροι του κόσμου στις θρυλικές τους εξερευνήσεις. Το Longines Spirit Zulu Time γιορτάζει τη νοοτροπία εκείνων των ηρώων, ενσαρκώνει την αίσθηση περιπέτειας που διαθέτουν οι σύγχρονοι εξερευνητές και θυμίζει τον πρωτοποριακό ρόλο που έπαιξε η μάρκα στην ανάπτυξη ρολογιών με πολλές χρονικές ζώνες.  



Η συλλογή Longines Spirit collection τώρα έχει ένα νέο ρολόι που διαθέτει πολλαπλές χρονικές ζώνες - ένα μοντέλο άρρηκτα συνυφασμένο με το πρωτοποριακό πνεύμα της μάρκας. Το νέο Longines Spirit Zulu Time αντιπροσωπεύει τη μακραίωνη τεχνογνωσία της ωρολογοποιίας σε ρολόγια του είδους του. Η προέλευσή του και το όνομά του προέρχονται από το πρώτο ρολόι χειρός με διπλή χρονική ζώνη της Longines το οποίο κατασκευάστηκε το 1925, και έφερε τη σημαία Zulu στο καντράν του – το Zulu αναφέρεται στο γράμμα "Z" το οποίο δηλώνει την παγκόσμια ώρα για τους αεροπόρους και τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων. Η ανάπτυξη των άλλων μοντέλων GMT (ώρα Γκρίνουιτς), που στοχεύει κυρίως στον τομέα της αεροναυπηγικής, συνέχισε να ενισχύει τον πρωτοποριακό ρόλο που διαδραματίζει η Longines στον τομέα αυτό. 

Πολλοί εξερευνητές έχουν διασχίσει τις παγκόσμιες χρονικές ζώνες με ένα ρολόι Longines στον καρπό του χεριού τους. Έχουν διασχίσει τον κόσμο με αποφασιστικότητα και πάθος κάνοντας το αδύνατο πραγματικότητα. Καταξιωμένοι αεροπόροι μεταξύ των οποίων η Amy Johnson, ο Clyde Pangborn και ο Hugh Herndon κατέκτησαν τους αιθέρες και έθεσαν νέα ρεκόρ – όλα με τη βοήθεια της Longines. Μία εγγύηση ασφάλειας και αξιοπιστίας για αυτούς τους πρώτους πρωτοπόρους. 



Ένας σύνδεσμος ανάμεσα στην ιστορία και την καινοτομία, το Longines Spirit Zulu Time αποτίει φόρο τιμής στην πλούσια κληρονομιά της μάρκας, έχοντας σαν αποτέλεσμα ένα εξαιρετικό ρολόι για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους σύγχρονους πρωτοπόρους. Μία αποκλειστική, νέα καλίμπρα εσωτερικής παραγωγής της Longines με σπιράλ του ταλαντωτή από οξείδιο του πυριτίου κινεί το καντράν με τις χρονικές ζώνες. Μία τεχνολογία αιχμής που επιτρέπει στον δείκτη των ωρών να ρυθμίζεται ανεξάρτητα από την ένδειξη της ώρας GMT. Οι επιπλέον χρονικές ζώνες διαβάζονται χρησιμοποιώντας τον δείκτη των 24 ωρών και την αμφίδρομα περιστρεφόμενη στεφάνη, επίσης βαθμονομημένη σε 24 ώρες. Εξαιρετικής ακρίβειας και με αυτονομία ενέργειας 72 ωρών, αυτός ο νέος μηχανισμός είναι χρονόμετρο - πιστοποιημένο από το COSC (το Επίσημο Ελβετικό Ινστιτούτο Ελέγχου Χρονομέτρων), με την ένδειξη των πέντε αστεριών που υπάρχουν σφραγισμένα στο καντράν τα οποία, στην ιστορία της Longines, ήταν μία εγγύηση του μηχανισμού της υψηλότερης ποιότητας. 

Αισθητικά, το Longines Spirit Zulu Time ξεχωρίζει με τη σχολαστική εκτέλεση της κατασκευής του και την ιδιαίτερη φροντίδα που έχει δοθεί στα διάφορα φινιρίσματα στις λεπτομέρειες – είτε πρόκειται για λάμψεις, για ματ επιφάνειες, για γυαλίσματα, για ανάγλυφα ή χαρακτικά. Αυτό το μοντέλο διαθέτει στεφάνη ενισχυμένη με έγχρωμες ενθέσεις από κεραμικό, και διατίθεται σε μαύρο ματ, σε ανθρακίτη με αμμοβολή ή σε ακτινωτό μπλε καντράν, με το παράθυρο της ημερομηνίας τώρα τοποθετημένο στη θέση της ώρας 6. Οι δείκτες του και οι αριθμοί του έχουν επικάλυψη από φωσφοριζέ Super-LumiNova®, και κάνουν εύκολη την ανάγνωση της ώρας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Η κάσα των 42 mm από ατσάλι έχει ένα εναλλάξιμο μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι ή ένα εναλλάξιμο καφέ, μπεζ ή μπλε δερμάτινο λουράκι. Αυτά τα λουράκια διαθέτουν όλα πτυσσόμενο κούμπωμα  με ένα νέο σύστημα ρύθμισης για ακόμα μεγαλύτερη άνεση και τέλεια εφαρμογή. 

Έτσι, οποιοσδήποτε κι αν είναι ο προορισμός σας, οπουδήποτε κι αν σας οδηγεί η διάθεσή σας για περιπέτεια, δεν θα χάσετε ποτέ την παρακολούθηση της ώρας με το Longines Spirit Zulu Time στον καρπό του χεριού σας. Είστε έτοιμοι να απελευθερώσετε τον πρωτοπόρο μέσα σας; 



Το πρωτοποριακό πνεύμα που έχει οδηγήσει εξαίρετους άνδρες και γυναίκες να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να πιστέψουν στο αδύνατο, ζει στη συλλογή Longines Spirit collection. Οι εμπνευσμένες ιστορίες τους συνδέονται στενά με τη Longines. Εδώ είναι μερικά από τα μεγαλύτερα κατορθώματά τους.  Amy Johnson 11.000 μίλια 

Στις 5 Μαΐου 1930, η Amy Johnson, η πιο διάσημη αεροπόρος στη Βρετανία, ήταν η πρώτη γυναίκα που πέταξε μόνη από την Αγγλία στην Αυστραλία. Η Amy απογειώθηκε από το Croydon (κοντά στο Λονδίνο) και προσγειώθηκε στο Darwin μετά από 19 ημέρες, έχοντας καλύψει μία απόσταση 11.000 μιλίων. Clyde Pangborn & Hugh Herndon 5.500 μίλια  

Στις 5 Οκτωβρίου 1931 οι Clyde Pangborn και Hugh Herndon, Jr., δύο τολμηροί Αμερικάνοι αεροπόροι, ολοκλήρωσαν την πρώτη στον κόσμο απευθείας πτήση από την Ιαπωνία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Απογειώθηκαν και μετά από 41 ώρες προσγειώθηκαν στο Wenatchee, στην Washington, έχοντας διανύσει απόσταση 5.500 μιλίων. Για την εποχή, ήταν η μεγαλύτερη πτήση που έγινε ποτέ πάνω από το νερό. Ο Herndon έγραψε στη Longines-Wittnauer μερικές εβδομάδες αργότερα ότι κατά τη διάρκεια της πτήσης πάνω από τον Ειρηνικό, “ο Clyde Pangborn και εγώ φορούσαμε ρολόγια Longines, τα οποία λειτουργούσαν άψογα”. Στην τελική πτήση στον Ειρηνικό, “στην οποία συναντήσαμε τόσο παγωμένο αρκτικό καιρό ώστε πάγωσε ακόμα και το νερό στις καντίνες μας, τα ρολόγια Longines συνέχισαν να δείχνουν απόλυτα ακριβή ώρα”, εξήγησε. Ο Herndon ανέφερε επίσης: “Όπως γνωρίζετε, η σωστή ώρα είναι απαραίτητη για την καλή πλοήγηση”.  

Ένα ρολόι πιλότου δείχνει διαφορετικές χρονικές ζώνες


Το Longines Spirit Zulu Time κάνει αναφορά στο πρώτο ρολόι χειρός της Longines που έδειχνε και δεύτερη χρονική ζώνη: το μοντέλο Zulu Time του 1925 με την τυπική σημαία-Z στο καντράν. Το Z υποδεικνύει την Ώρα Zulu, τον παγκόσμιο τύπο της ώρας – που χρησιμοποιείται τόσο ιστορικά όσο και σήμερα – στην αεροπορία και στον στρατό. 

Η Longines έχει περισσότερα από 100 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη ρολογιών που υποδεικνύουν διαφορετικές χρονικές ζώνες. Οι ωρολογοποιοί της μάρκας παρουσίασαν το πρώτο ρολόι τσέπης Longines που έδειχνε δύο χρονικές ζώνες το 1908, κατασκευασμένο για την Οθωμανική Αυτοκρατορία (σημερινή Τουρκία). Αυτό το ρολόι λειτουργούσε με διπλούς δείκτες για να δείξει τις ώρες και τα λεπτά, καθιστώντας έτσι δυνατή την ένδειξη της ώρας Τουρκίας και της ώρας Γαλλίας επάνω στο ίδιο καντράν. Η Longines κατοχύρωσε μία πατέντα για αυτή την τεχνική το 1911 (“Montre turque à deux tours d’heures“), την οποία ακολούθησε μία δεύτερη πατέντα το 1918 (“Montre à double cadran”). 



Το 1931, η Longines ανέπτυξε ένα ιδιαίτερο ρολόι για το πιλοτήριο, που παραδόθηκε στον πρωτοπόρο Αμερικάνο πιλότο Clyde Pangborn, τον πρώτο πιλότο που πέταξε απευθείας από την Ιαπωνία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό το ξεχωριστό όργανο ήταν εξοπλισμένο με διπλούς δείκτες για να δείχνουν τις ώρες και τα λεπτά, και δύο ομόκεντρα καντράν των 24 ωρών.  

Σε αυτή την οικογένεια των ρολογιών πιλοτηρίου βρίσκουμε λίγο αργότερα και ένα ρολόι με δύο καντράν των 12 ωρών, και πάλι με διπλούς δείκτες. Για τον καρπό του χεριού των πιλότων η Longines τροποποίησε το 1933 ένα μεγάλο ρολόι Weems των 47 mm με διπλό σετ δεικτών για τις ώρες και τα λεπτά. 

Το νέο Longines Spirit Zulu Time γράφει ένα νέο κεφάλαιο στην πλούσια ιστορία μας των οργάνων πολλαπλών χρήσεων για πιλότους και ταξιδιώτες. 

Επιστολή που έστειλαν ο Clyde Pangborn και ο Hugh Herndon στη Longines 

“ …Από την αρχή της πτήσης (…) μέχρι το τελευταίο ‘άλμα’ στον Ειρηνικό, στο οποίο συναντήσαμε τόσο παγωμένο αρκτικό καιρό ώστε πάγωσε ακόμα και το νερό στις καντίνες μας, τα ρολόγια Longines συνέχισαν να δείχνουν απολύτως ακριβή ώρα. Όπως γνωρίζετε, η σωστή ώρα είναι απαραίτητη για την καλή πλοήγηση. Θα θέλαμε να συγχαρούμε τους κατασκευαστές αυτού του τόσο έξοχου ρολογιού.” 

Περισσότερα από 100 χρόνια τεχνογνωσίας στην ανάπτυξη ρολογιών που υποδεικνύουν δύο χρονικές ζώνες στο ίδιο καντράν 


1908 
Τα Τούρκικα Ρολόγια 
Για τη μετατροπή ανάμεσα στην ώρα Τουρκίας και στη Δυτική ώρα. Διπλοί δείκτες λεπτών και ωρών, πατέντα του 1911. 
1925 
Το Ρολόι Πιλοτηρίου Longines  
Προσκομίστηκε στους πρωτοπόρους αεροπόρους Clyde Pangborn και Hugh Herndon. Διπλοί δείκτες ωρών και λεπτών, καντράν 24 ωρών για πιλότους. 
1931 
Το Longines Zulu Time 
Το πρώτο ρολόι χειρός με την ένδειξη δεύτερης χρονικής ζώνης. Πρόσθετος δείκτης ωρών. Σημαία Z για την Ώρα Zulu στο καντράν. 
1933 
Το Longines Weems 
Ρολόι χειρός για αεροπόρους με δύο σετ δεικτών που μπορούν να ρυθμίζονται ανεξάρτητα. Διπλοί δείκτες λεπτών και ωρών για την ένδειξη της δεύτερης χρονικής ζώνης. 
1935 
Το Ρολόι Longines για Πιλότους 
Διπλό κινητό καντράν και περιστρεφόμενη εσωτερική στεφάνη που λειτουργεί από την κορώνα στη θέση της ώρας 12.       
1937 
Το Ρολόι Longines για το Πιλοτήριο 
Όργανο για το ταμπλό εξοπλισμένο με διπλούς δείκτες λεπτών και ωρών, καθώς και με περιστρεφόμενη στεφάνη με φωτεινή ένδειξη. 
 
Longines, Longines watches, Spirit Zulu Time, Zulu time, Spirit Zulu, Longines Spirit Zulu Time, Inglessis, New
ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ
TOP
Στην εταιρεία INGLESSIS χρησιμοποιούμε Cookies, προκειμένου να σας εξασφαλίσουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία περιήγησης. Παρακαλούμε, κάντε κλικ στο κουμπί «Αποδοχή όλων» προκειμένου να προσαρμόσουμε τις προτάσεις μας αποκλειστικά στο περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει.
Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ στα στοιχεία που επιθυμείτε και να πατήσετε «Αποδοχή επιλογών». 
Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να διαχειριστείτε τα cookies μέσω των ρυθμίσεων της σελίδας, ωστόσο αυτό ενδέχεται να περιορίσει ή να αποτρέψει τη χρήση συγκεκριμένων λειτουργιών της ιστοσελίδας. 
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε ανατρέξτε στην Πολιτική μας για τα cookies, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.